ЧИ НАСПРАВДІ МУСУЛЬМАНИ ВІДКРИТІ ДО ЄВАНГЕЛІЇ?

ЧИ НАСПРАВДІ МУСУЛЬМАНИ ВІДКРИТІ ДО ЄВАНГЕЛІЇ?

Дуже чітко пам’ятаю, як один новонавернений іранець попросив мене вести вивчення Біблії в нього вдома для його друзів. До того я ніколи не говорив з великою аудиторією мусульман, тому я був в захваті від такої можливості. Ми вирішили вивчати Євангелію від Луки. Небагато часу пройшло, як ми побачили зацікавленість та голод до читання Біблії, який мали ці молоді студенти коледжу. Я був дуже здивований, коли один з молодих людей під час вивчення сказав мені, що багато його друзів вдома мріють прочитати Біблію. Це був мій перший погляд на великий врожай, що є готовим у мусульманському світі.

Сьогодні моя дружина та я маємо привілей служити у мусульманських країнах останні 10 років. Але досі ми не вважаємо себе експертами, в ніякому випадку, і ми завжди вивчаємо, як ефективно ділитись Євангелієм з нашими друзями-мусульманами.

Безпрецедентна можливість

turkey-216461_1280Немає сумніву, що сьогодні мусульмани залишаються однією з найбільших недосяжних груп
у світі. Оскільки сотні тисяч мусульман втікають з країн, де Євангелія заборонена до місць, де є набагато більше свободи, ми маємо величезну та безпрецедентну можливість досягати та служити їм.

Ісус сказав: «Жниво справді велике, та робітників мало; тож благайте Господаря жнива, щоб на жниво Своє Він робітників вислав» (Мт. 9:37-38). Сподіваюсь і молюсь, щоб ми, як церква, не пропускали цієї надзвичайної можливості щодо Євангелії.

Нижче подані певні думки та практичні поради щодо служіння мусульманам.

Який найкращий спосіб проповіді?

Один з викликів ефективного служіння послідовникам Ісламу полягає в відсіюванні багатьох методів та поглядів по цій тематиці. Все таки я вірю, що важливо читати та краще досліджувати те, як проповідувати ісламським віруючим. Знати різноманітні підходи може бути корисним. Однак, немає єдиного методу, який підходить на всі випадки життя.

Окремі мусульмани можуть сильно відрізнятись один від одного.

barcelona-114255_1280Впродовж років я був здивований дізнатись, що в самому Ісламі по багатьох питаннях є багато розходжень. Так же, як в християнстві, в Ісламі є багато «деномінацій». Те, чого навчають в одній мечеті, може дуже відрізнятись від того, чого навчають в іншій мечеті, що знаходиться поряд. Тому один підхід, що добре спрацьовує для однієї людини може не спрацювати для іншої. Тому я вважаю, що перший найважливіший крок є познайомитись з мусульманином та дізнатись, у що він вірить.

Відносини є надзвичайно важливими для більшості мусульман. Не пропустіть важливість побудови відносин. Розкажіть їм про своє життя, нехай вони побачать реальність Ісуса, що живе у вас. Власне кажучи, те, що ви маєте сказати, буде краще сприйматись в залежності від того, наскільки людина вас знає.

Не бійтесь

men-60744_1280Я також хотів би заохотити вас не боятись. Страх може бути однією з найбільших перешкод у розповіді Євангелії мусульманам. Не бійтесь запросити їх поїсти, чи піти у церкву з вами, чи на інші зібрання віруючих. Мусульман не дивує те, що ми сміливо ділимося з ними. Насправді вони очікують цього від того, хто стверджує, що знає істину. Багато мусульман ніколи не зустрічали істинних народжених згори віруючих, тому у нас чудова можливість бути світлом для Ісуса. Часто те, що вони розуміють про християн є далеко від того, ким насправді є християнин. Насправді ти можеш бути першим істинним послідовником Ісуса, якого вони коли-небудь зустрічали!

Сильно любіть

Я також дізнався, що в загальному ніякого плоду не приносить те, що ми нападаємо на Іслам. Я завжди прямий у тому, у що я вірю, але намагаюсь не ставити їх в положення, коли їм потрібно оборонятися. Замість того, щоб сперечатись, я б заохотив вас активно та на практиці проявляти до них любов. Мені подобається говорити, що нам необхідно сильно любити мусульман. Залишіть свої способи, покажіть їм Божу любов і на практиці щиро проявляйте її.

Багато мусульман хочуть жити за високо моральними принципами і є хорошими людьми, але більшість з них не пережили справжньої Божої любові. Ми, як церква, повинні бути серед мусульман, любити їх і ділитись з ними Євангелієм. Не потрібно йти на компроміс, чи змінювати проповідь, але ми можемо проводити більше часу, спілкуючись з ними та проживаючи серед них. Чим більше ми з ними налагодимо контакт, тим краще. В свою чергу, чим більше ми перебуватимемо з мусульманами, тим краще зрозуміємо, як ефективно розповідати їм Євангеліє.

Євангеліє є могутнім

study-862994_1280 (1)Я завжди пам’ятаю Рим. 1:16: «Бо я не соромлюся Євангелії: вона бо – сила Божа на спасіння кожному, хто вірує: перше юдеєві, а потім грекові». Те, що найбільше потрібне мусульманам, є Євангеліє. Ми можемо мати велику впевненість у тому, що те послання, яким ми з ними ділимось, є силою Божою для спасіння! З власного досвіду я знаю, що досягати мусульман може бути великим викликом, а іноді може призвести до розчарувань. Давайте будемо трудитись у вірі, молячись та вірячи, що ми побачимо багато спасенних, оскільки через нас працює Божий Дух.

Категорія: Місіонерство
Автор: Paul Billings
Переклад: Марія Лес, Ірина Захарова, та Давид Снід

Тел: +38 098 549 27 42 (Kyivstar), +38 093 258 58 49 (Life)
Адреса: вул. Героїв УПА, 77

FB | VK | Twitter | YouTube | G+
© New Horizons L’viv, all rights reserved unless otherwise specified.

Можеш поділитися!

Поділись цією сторінкою зі своїми друзями!